Fosen namsos sjø flakk rørvik. Fergesambandet Flakk 2019-11-14

Matros vikarer Flakk

fosen namsos sjø flakk rørvik

Vi søker medarbeidere som kan bidra til å ivareta dette løftet, og våre reisende. S anbudet som ble lagt ut av Statens vegvesen. Siemens skal levere batterisystemet om bord. Fjord1 brukte , gassferga og. . To store ladetårn er plassert ved kaia hvor ferjene legger til. Foto: Multi Maritime På grunn av kort ladetid i hver ende, er det ikke praktisk mulig å få ladet opp batteriene til å holde hele dagen.

Next

Bygger hypermoderne ferjeleier for landets kraftigste elferjer

fosen namsos sjø flakk rørvik

Det ble også mulig å betale ombord. The date was March 15th 2018. Som første fergesamband i Norge fikk fergesambandet fra innført , drevet av. Note however, only information official to the general public will be shared, no company secrets. Fosen Namsos Sjø vant anbudet på Flakk-Rørvik med en A og B-ferge som skal gå minimum 40 prosent på batteri. Her vil ikke ferjene være like store som mellom Flakk og Rørvik, men disse to strekningene i Trondheimsfjorden vil være av de aller første som går over til elektrisitet. Først med en overgang fra diesel til gass, og nå fra gass til elferjer.

Next

AutoPASS Flakk

fosen namsos sjø flakk rørvik

En «stille revolusjon» —Det er en innovasjon at man nå skal over på ferjer som bruker strøm. Foto: Tore Stensvold Det er samme leverandør som leverte en , og som skal lever lavspentplugg for Fjord1 på Anda-Lote. Fjord1 valgte tidligere i år Tyrkia på grunn av pris da Anda-Lote-fergene skulle settes ut. Foto: Statens Vegvesen — Vi har hatt et skifte i Norge de siste årene, og flere samband har fått mer miljøvennlige ferjer enn tidligere. Endelig valg av batteristørrelse og leverandør er ikke avgjort. The previous thread can be seen her: But as that tender now draws towards a close, I open this new thread to follow what will be going on onwards.

Next

Matros vikarer Flakk

fosen namsos sjø flakk rørvik

På Rørvik ferjehavn har ombyggingsarbeidet pågått siden i høst og vil fortsette langt inn i dette året. Flakk—Rørvik vil bli et av landets første ferjesamband med elferjer, og landets største og første som bruker høyspent for å få nok strøm inn i ferjene. Effekten fra ladetårnene vil være tilsvarende lading av én Tesla i minuttet, sier Fabricius. Fra 2019 er den C-ferje på sambandet Flakk—Rørvik. Ferjesambandet Flakk — Rørvik mellom Trondheim og Fosen i Trøndelag er ett av landets aller mest trafikkerte.

Next

Flakk

fosen namsos sjø flakk rørvik

Årlig omsetning for konsernet er ca 500 mill. Vi forventer medarbeidere som utviser en vilje til å til enhver tid yte sitt beste. I dette anbudet var forutsetningene at det gikk tre ferjer fast på sambandet. Nå jobbes det for fullt for å legge til rette for elferjedrift fra nyttår. Overfarten går over og tar omtrent 25 minutter. No advertisement is allowed without a explicit written confirmation from board owner.

Next

AutoPASS Flakk

fosen namsos sjø flakk rørvik

Vi kan tilby et trivelig arbeidsmiljø og interessante arbeidsoppgaver. Non-approved advertisements will be deleted without further notice and member name will be banned for a period of at least one full month. Det skjer mye på batteriteknologi og vi ønsker å være en partner i utviklingen for en grønnere skipsfart, sier Rasmussen. Fosen Namsos Sjø skal bruke en dieseldrevet ferge som C-ferge. Jobben innebærer nybrottsarbeid for både rederier, entreprenører og ikke minst for dem som skal levere teknologien med å føre strøm fram til ferjene. I Fosen Namsos Sjøs periode til 2010 trafikkerte , og sambandet. Ved hver kai, på hver side av Trondheimsfjorden, kommer det til å stå to store ladetårn som ferjene kobler seg på og får høyspent fra.

Next

Kleven bygger hybrid

fosen namsos sjø flakk rørvik

Foto: Ingrid Lindgaard Stranden — De har fem minutter på seg og da sier det seg selv at det må lades hurtig. Tårnene vil ha en ladeeffekt på 4, 5 megawatt installert effekt på hver side av Trondheimsfjorden. Fartøyene bygges som plug-in hybride ferjer, med gode sikkerhets og comfort løsninger for passasjerer og mannskap. Sør-Trøndelag fylkeskommune ved AtB skal sørge for at ladeinfrastrukturen er på plass. Den vil gå i helgene, men holdes utenom hybridiseringsgraden, ifølge Fosen Namsos Sjø.

Next

Flakk

fosen namsos sjø flakk rørvik

I have shared these images in the previous thread, but I think it would be suitable to start with the start here as well. These are the images taken on the day when the first hull came to Myklebust Yard for final fitting out and completion, the Lagatun. We - the family of CaptainsVoyage - followed the ship even before I departed for Poland to pick her up, and bring her home to Norway, and our member Tom in Bergen, got the very first images of the ship in Norway, when we made a small detour under Askøybroen to meet up with him - in the middle of the night. I Trondheimsfjorden bygges også sambandet Brekstad — Valset om til elferjer. Hovedkontor ligger på Brattørkaia i Trondheim.

Next

Fergesambandet Flakk

fosen namsos sjø flakk rørvik

Fergesambandet ble åpnet i Rørvika øst for i med som operatør. Foto: Ingrid Lindgaard Stranden Blant annet er det flyttet 30 000 kubikk sjøbunn for å lage den 130 meter lang kaia som ferjene skal legge til mot. Det jobbes på spreng for å til rette for elektriske ferjer på sambandet Flakk — Rørvik i Trondheimsfjorden. Kleven-verftet Myklebust skal levere fergene mot slutten av 2018. Alle ferjene vil være såkalte plug-in hybrider, med ulik elektrifiseringsgrad. Våre kjerneverdier: ------------------ --------------------------------------------------------- Pålitelige - Vi er profesjonelle og til å stole på i alt vi gjør Oppmerksomme - Vi tar ansvar for kunden og viser at vi bryr oss Offensive - Vi ser alltid etter muligheter til forbedring Involverende - Vi skaper resultater gjennom samarbeid og engasjement Vi er i høyeste grad en servicenæring og har som mål at både passasjerer og mannskap ønsker å ta reisen på ny når turen er over.

Next