Handel og kontor. HK Handels overenskomst 2019-11-13

Kontor, handel og forretning

handel og kontor

Gateadresse, Olav Tryggvasons gate 5, 7011 Trondheim. For Virkes medlemmer som driver frisørsalong med ansatte organisert i Fagforbundet tilbyr partene nå en overenskomst tilpasset denne bransjen. Eux Kontoruddannelsen skal tages som eux-forløb. Tillegg for kveld-, helg- og nattarbeid Med tariffavtale er du i de fleste tilfeller sikret rett på kompensasjon for arbeid på ubekvemme tider av døgnet. Du skal have bevis for eux 1. Hvis du allerede ved grundforløbets start ved, hvilken uddannelse du sigter mod, er det en fordel at vælge en skole med en fagretning, der leder mod den ønskede uddannelse.

Next

Lønnsbilag til avtalene

handel og kontor

Du kan også pudse dit ordforråd og dine evner af i tysk Resultatet skal derfor. Har du krav på minstelønn og overtid? Handel og Kontor Cision Handel og Kontor jobb i Norge Careerjet. Slike tillegg kan for eksempel gjelde for arbeid på kvelder, i helgene og om natten. Dersom du er medlem hos oss har har et ønske om å dra på denne konferansen kan du sende en søknad til. Under 25 år Hvis du er gået ud af skolen for mere end 1 år siden og er under 25 år, ansøger du gennem. De endringene partene ble enige om, er nå formelt godkjent. Handel og Kontor i Norge Hjelp! For at starte på uddannelsens hovedforløb skal du desuden have en uddannelsesaftale eller en aftale om skolepraktik.

Next

HK Handels overenskomst

handel og kontor

Hvis du bekymrer deg for at du ikke kan alt om tariff, så kan vi berolige deg. Du kan på visse betingelser få tilskud til dækning af dine transportudgifter. Du modtager uddannelsesbevis og eux-bevis erhvervsfaglig studentereksamen. Årets tariffoppgjør er et mellomoppgjør, det vil si at det kun skal forhandles om økonomi og lønnstillegg. Er du handelsuddannet, er det handlen mellem virksomheder, du beskæftiger dig med.

Next

HK Oslo og Akershus

handel og kontor

Antallet af nyuddannede overstiger 25. En bedrift med virksomhet på flere steder kan derfor bli bundet av tariffavtale for noen, men ikke alle virksomhetsstedene. Overenskomsten er tilgjengelig på virkes hjemmesider fra 1. Andre fag skal du gennemføre, mens du går på det studiekompetencegivende forløb, og inden du kan starte på hovedforløbet. Du får skriftligt svar i slutningen af juni. . Godskrevet grundforløb Hvis du har en merkantil studentereksamen hhx , skal du hverken tage grundforløbet eller det studiekompetencegivende år, men kan starte direkte på kontoruddannelsens hovedforløb: Inden du starter på hovedforløbet, skal du dog have indgået en uddannelsesaftale dvs.

Next

Kontoroverenskomsten HK

handel og kontor

Rammen inkluderer beregnet lønnsvekst som følge av overheng og sentrale lønnstillegg i 2019, samt anslag på glidning for 2019. Du lærer at lave de nødvendige dokumenter og sørge for fx forsikring. Hvis du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, opfylder du adgangskravene til en erhvervsuddannelse. Jeg er 19 år, ufaglært, og har nettopp bestått. For Virkes medlemmer som driver frisørsalong med ansatte organisert i Fagforbundet tilbyr partene nå en overenskomst tilpasset denne bransjen. Husk, at du i alle tilfælde skal opfylde eventuelle specifikke adgangskrav til en videregående uddannelse.

Next

HK fagforening og a

handel og kontor

Alle uddannelserne giver dig adgang til at læse videre på en videregående uddannelse. Det kan være vanskeligt, men du kan eventuelt få hjælp af skolen. Den samlede økonomiske rammen i frontfaget danner grunnlag for forhandlingene i Virke. For studentsamskipnadene er en vesentlig del av rammen forutsatt forhandlet lokalt, noe som er viktig for Virke på dette området. Du får fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i praktik- og skoleperioderne.

Next

Kontor, handel og forretning

handel og kontor

Hovedavtalene for perioden 2018 til 2021 er nå tilgjengelige på Virkes nettsider. I Virke knyttes en tariffavtale til organisasjonsnummer bedrift. Læs om muligheder og betingelser i. Forhandlingene skal etter planen avsluttes torsdag 4. Loven gir etter nærmere regler foreldrene rett til permisjon i forbindelse med fødsel og adopsjon. Figuren ovenfor viser det fulde uddannelsesforløb, herunder grundforløbets 1.

Next

HK Handels overenskomst

handel og kontor

Efter endt uddannelse har du mulighed for at søge optagelse på en videregående uddannelse, dvs. Du lærer fx at bogføre indtægter, udgifter og lønninger i en virksomhed og at deltage i virksomhedens økonomistyring. Overtid Dersom du arbeider utover ni timer en enkelt dag, eller utover 40 timer en enkelt uke, arbeider du overtid. Kontor- og finansuddannelsen kan kun tages med eux erhvervsuddannelse med gymnasialt niveau. Vær opmærksom på, at alle, der ønsker at tage kontoruddannelsen, skal gennemføre det studiekompetencegivende forløb, som er en række fag på gymnasialt niveau eux-fag. Nej, du skal oprette en ny adgangskode efter den 15.

Next