Resa till nordkorea. Resor till Nordkorea 2019-11-14

Guide: Nordkorea

resa till nordkorea

HÀr finns tusenÄriga tempel och kloster. DÀrför Àr vÀgarna i Nordkorea Àr i ett fruktansvÀrt tillstÄnd. Vi börjar med att se oss omkring i huvudstaden och tittar bland annat pÄ triumfbÄgen, krigsmuseet frÄn Koreakriget och besöker den kanske mest bevakade grÀnsen i vÀrlden, Panmunjom, grÀnsen mellan Nord- och Sydkorea. Detta Àr en sÀrskild ekonomisk zon i Nordkorea. In addition to this, we can speak your own language - English, French, German, Swedish or Russian. Nordkorea Àr ett fascinerande land och hÀr finns mycket spÀnnande att titta pÄ. En resa till ett land som alla kÀnner till men som Àr okÀnt för de flesta.

Next

Resor till Nordkorea, Pyongyang, Kaesong, Myohyangsan

resa till nordkorea

Det regnar mycket pÄ sommaren och högsommaren kan vara relativt varm och fuktig, om man inte befinner sig i bergen eller vid stranden. HÀr Àr vi tvungna att följa en klÀdkod, vi fÄr inte bÀra shorts, jeans, minikjolar eller t-shirts. Finns det tid sÄ gör en upptÀcktsfÀrd lÀngs de gamla hutongerna, titta pÄ morgongymnastiken i nÄgon park eller besök en kvÀllsförestÀllning pÄ Beijingoperan. NÀstan alla resenÀrer till Nordkorea kommer att fÀrdas via Peking, sÄ ett dubbelt inresevisum till Kina kan krÀvas beroende pÄ vistelsetiden. I nÀrheten av Nampo ligger Nampo-dammen, ett enormt komplex av dammar och slussar som spÀrrar av vattenvÀgen mellan Gula havet och Taedongfloden. Följ med till ett av vÄra mer ovanliga resmÄl! Inga shorts eller blÄjeans och helst slips.

Next

Resor Nordkorea: Allt om din semester i Nordkorea

resa till nordkorea

Kontakt med Sverige: dĂ„ tillgĂ„ng till internet inte finns gĂ„r det inte att mejla. . Vi beger oss söderut mot Kaesong. Bara du kan göra en resa till Shanghai frĂ„n Nordkorea; Bangkok; Peking; Kuala Lumpur; Singapore; vladivostok; Moskva; Kuwait. Översikt Nordkoreas sĂ€kerhetsmiljö domineras av tvĂ„ nyckelfrĂ„gor; de regionala sĂ€kerhetsfrĂ„gorna kring kĂ€rnvapenambitioner och grĂ€nsöverskridande organiserad brottslig verksamhet av mĂ€nniskohandel och produktion av narkotika och förfalskade pengar. Byggandet tog fem Ă„r och tog hela Nordkoreas krafter i ansprĂ„k. Numera mĂ„ste Ă€ven anvĂ€ndarnamn pĂ„ sociala medier anges, nĂ„got som Allt om Resor.

Next

Nordkorea

resa till nordkorea

We know the country inside out. Klicka pÄ bilderna för att fÄ mer information om sevÀrdheterna. Vi rekommenderar dÀrför att du tar med dig euro i smÄ sedlar och mynt, dÄ vÀxel inte alltid finns att tillgÄ i affÀrerna. Vi Àr nu lÄngt frÄn Pyongyangs stora hotellkomplex. Varje sten ska representera en dag i presidentens liv.

Next

Guide: Nordkorea

resa till nordkorea

Vi fÄr se Nam-porten, den enda port som finns kvar av det forna citadellet, Janam-berget och Kwandokpaviljongen pÄ dess topp. Minst en natt bor vi pÄ ett enklare hotell i huvudstaden Ulan Bator sÄ det finns möjlighet att utforska staden. HÀr förvÀntas alla besökare buga och lÀmna blommor till ledarna. Vi tar sedan plats i bussen som ska ta oss tillbaka till Pyongyang. Vid resa i Nordkorea följs man alltid av legitimerade guider. Om du vet att du behöver ditt pass under denna period rekommenderar vi att du skaffar ett extra pass. De som vill kan ocksÄ testa den lokala ölen Taedonggang som Àr den mest populÀra i Nordkorea.

Next

Resa till Nordkorea

resa till nordkorea

Dag 7 FÀrden gÄr tillbaka mot huvudstaden. Det Àr viktigt att vara vÀlklÀdd nÀr man besöker mausoleet. Munkarna i Nordkorea Àr aktiva i sin egen form av buddhism. Trots den geografiska nÀrheten till dessa grannlÀnder Àr skillnaderna slÄende. Det Àr en mÀktig kÀnsla att se ut över dammen och se hur mÀnniskor kan tygla naturens krafter.

Next

Guide: Nordkorea

resa till nordkorea

Vi besöker bland annat det kollektiva modelljordbruket Tongbong Cooperative Farm strax utanför staden och fĂ„r en presentation över hur lantbrukare arbetar och lever dĂ€r. Befolkningen Ă€r under strikt bevakning och pĂ„ samma sĂ€tt förhĂ„ller det sig med utlĂ€ndska besökare. Shopping Även om det inte finns mĂ„nga affĂ€rer i Nordkorea sĂ„ finns det en del souvenirer till försĂ€ljning vid turistattraktionerna. Det finns vissa resebyrĂ„er, bĂ„de hĂ€r hemma i Sverige och utomlands, som specialiserat sig pĂ„ resor till just Nordkorea. Sariwon - upptĂ€cka Korean Folk Village och se hur livet sĂ„g ut i det gamla Korea.

Next

Resa till Nordkorea

resa till nordkorea

Det rekommenderas inte att personer med medicinska problem reser till Nordkorea. Hans son lÀt senare göra om palatset till ett gigantiskt mausoleum, förmodligen vÀrldens största; Ätminstone det största som byggts i modern tid. Valuta UtlÀnningar fÄr inte betala nÄgonstans med nordkoreansk won som Àr landets officiella valuta, sÄ alla köp genomförs i euro, dollar eller kinesiska yuan. Fotografering och filmning av det vardagliga livet frÄn bussar och tÄg Àr förbjudet, men frÄga dina guider och lÄt dem avgöra. Den omgivande regionen Àr hem till historiska platser med anor frÄn Koguryo-staten grundat 950 Är innan Koryo-dynastin och vackra dalar och berg. Det blodiga kriget slutade oavgjort 1953 och sedan dess har det neutrala omrÄdet mellan de tvÄ lÀnderna varit brottsplats för mÄnga sammandrabbningar. Dag 2 Vi anlÀnder till Peking pÄ förmiddagen.

Next